maanantai 26. toukokuuta 2008

24.5.2008 Iijoki, Pirinkoski


Kevään aloitus virtavesissä ja Iijoella. Tosin vierailu joelle oli aika pikainen, vain 3 tuntia (josta kalastukseen käytettiin vajaa tunti). Reissun tarkoitus olikin muu kuin kalastus. Sain Pekalta puhelun viikolla ja sovimme tapaamisen Taivalkoskelle lauantaiksi, kun sopivasti olin käymässä siellä kotipuolessa. Tarkoitus oli tehdä haastattelu- ja kuvausreissu Iijoelle. Artikkeli on tulossa paikalliseen matkailulehteen kesäkuussa.
Kalastus oli enemmän valokuvausta varten kuin pelkkää tehokasta kalastusta. Muutama pieni harjus kuitenkin löytyi Pirinkosken alaosasta. Kalastuksessa käytin puolalaistekniikkaa. Perhoista kelpasivat voimakkaasti painotetut vihreän ja vaaleanruskean sävyiset larvat. Harjuksia oli Pirinkosken alaosassa saaren sivussa ja aivan loppuosalla. Niitä löytyi syvän reuna-alueilta noin 1.5-2 metrin syvyydestä, kovemman virtauksen reunasta.
Vesitilanne oli todella hyvä ja tulvasta ei ollut enää tietoakaan. Yllättävää kyllä joella oli aika paljon jo perhokalastajia. Enimmillään joessa näkyi 6 perhokalastajaa. Tuttuja oli ainakin Raahen suunnalta.

Ei kommentteja: