sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Karsintakisoissa sittenkin

Olosuhteet vaikeutuvat kun aurinko alkaa paistamaan.
Jakson vaihtuessa on kiire saada varusteet jälleen valmiiksi ja vene vaihdettua.

Hauki on paha pettymys kisoissa.
V-M valitsemassa perhoja alkavalle jaksolle.

Päätin olla osallistumatta Valkeisjärven karsintakilpailuihin mutta pari päivää ennen kisoja soitti Ilkka ja kysyi haluaisinko osallistua kisoihin ns. ”täytekilpailijana” jotta osallistujia saataisiin tarpeeksi.
Se sopi sillä ajattelin sen olevan hyvää harjoitusta kilpailemiseen ja samalla saisin käsityksen tasosta missä mennään kisoissa.

Päivä oli mitä parhain sään puolesta. Enimmäkseen oli pilvistä ja ilman lämpötila nousi lopulta 20 asteeseen. Vesi oli 16.5 asteista mikä on todella vähän keskimääräiseen arvoon nähden.
1. Jakso:
Aikaisemmalla reissulla olin tavoittanut hyvin kirjolohia tyyneltä alueelta. Huomioin myös, että kirjolohet olivat heti aamusta aktiivia kun Isosirvikkäitä kuoriutui. Suuntasin veneen heti jakson alkaessa samalle alueelle. Sain jakson aikana kolme kirjolohta Lepakko pintaperholla. Myös muut kilpailijat saivat hyvin kaloja.
2. Jakso:
Taktiikka oli nyt eri kun annoin venekaverin päättää taktiikasta. Suuntasimme keskelle järveä siikaa tavoittelemaan. Mutta heikoin tuloksin. Venekaverilla oli yksi tärppi sekä ylös asti saatu hauki. Jakson puolivälissä suuntasimme kirjolohipaikalle mutta sielläkin oli heikkoa. Venekaverilla oli yksi tiputus ja minulla yksi pyörähdys perhoon ilman tarttumista. Siinä se.
3. ja 4. Jakso:
Ei minkäänlaista tuntumaa kaloihin. Siioista en saanut mitään havaintoa. Ja kirjolohet olivat myös passivoituneet kirkastuneen sään myötä.

Lopuksi voisi todeta, että kisa ei mennyt ihan odotusten mukaisesti. Olin odottanut, että saisin siikoihin kontakteja. No, tästä on hyvä jatkaa kohti ensi kesän karsintakilpailuja.

Ei kommentteja: