lauantai 5. heinäkuuta 2008

Siikajärvellä 5.7.Keli ei vaikuttanut lupaavalta, kun katselin säätiedotusta perjantaina. Tuulta luvattiin noin 10 m/s ja lämpötila laskisi reilusti. Lauantaina katselin aamulla säätä ja päätin kuitenkin lähteä kalalle. Ilman lämpötila oli klo 8 aikoihin yhdeksän astetta ja tuuli oli puuskittaista. Saavuin järvelle klo 9 ja tuulen vaikutuksesta menin kalastamaan pieniä tyyniä alueita.
Näin heti pintakalvoaktiivisia kaloja ja pian sain ensinmäisen kalan tarttumaan perhoon. Se oli kirjolohi, noin 1.5 kg. Vapautin sen pikaisen väsytyksen jälkeen. Perhona oli Markun Zulu-perhon muunnelma. Ja pian toistui sama uudelleen. Samassa perhossa oli kirjolohi kiinni. Se oli virkeä kala ja ryntäsi heti veneen alle. Sain pidettyä sen poissa ankkuriköyden lähettyviltä mutta myöhästyin hieman uuden syöksyn alkaessa. Se meni uudelleen veneen ali ja nousi samassa pintaan. En kerinnyt laittaa vavan kärkeä riittävän nopeasti veteen ja siinähän kävi perinteisesti. Peruke tarttui solmukohdasta kiinni veneen alla olevaan rikkonaiseen kohtaan ja naps. Se meni menojaan.
Siikoja ei vain näkynyt, eikä kyllä hyönteisiäkään. Vaihdoin paikkaa mutta siellä oli toivotonta. Menin pian uudelleen pienelle tyynelle alueelle ja sain nopeasti taas kirjolohen siiman päähän. Tällä kertaa se otti pieneen #16 kuulapää nymfiin. Vapautin myös sen.
Siiat vaan olivat hukassa. Pari tärppiä sain perhoon joiden oletin olleen siikoja mutta täyttä varmuutta siitä ei tietenkään ole. Iltapäivällä alkoi tuuli yltyä ja vesisade voimistui. Oli tullut aika lähteä kotiin. Olin järvellä koko päivän aivan yksin, muista kalastajista ei ollut tietoakaan. On se jännä huomata kuinka vähän on järvikalastuksesta kiinnostuneita perhokalastajia. Mutta se ei haittaa....
Ensi viikko menee perhelomailun merkeissä ja sen jälkeen on taas mahdollista päästä kalalle.
PS. Kuvassa näkyy venepenkki jonka väsäsin talvella. Runko on alumiiniprofiilista ja sen pituus on säädettävissä. Penkki on pyörivä ja se on päällystetty vedenpitävällä kankaalla. Kyllä venekalastus on paljon helpompaa, kun on kunnollinen penkki. Suosittelen.

Ei kommentteja: