maanantai 1. syyskuuta 2008

Siikajärvellä 31.8.

Enää ei ole kesää juurikaan jäljellä.... Oli aika kylmä aamu sunnuntaina, vain 1.5 astetta plussan puolella kun heräsin 6.30. Olimme päättäneet Veli-Matin kanssa käydä vielä kalastamassa siikajärvellä. Kun saavuimme järvelle oli ilman lämpötila neljä astetta ja tuulta pohjoisesta. Päivän mittaan lämpötila nousi sentään kahdeksaan asteeseen. Veden lämpötila oli 11 astetta.
Suuntasimme tuulesta johtuen tuulen puolen rannalle jossa oli kapea tyyni kaistale. Parin heiton jälkeen sain yllättäen tärpin ja varovaisen väsyttelyn jälkeen haavitsin virkeän kirjolohen. Perhona oli hieman muunneltu Diawl Batch perho #12. Seuraavan tunnin aikana VM sai kolme tärppiä samalta alueelta mutta ei saanut kaloja pysymään kiinni hetkeä kauempaa. Siinä olikin sitten päivän aktiivinen hetki. Mitään hyönteisiä ei näkynyt. Lopetimme kalastuksen tuulen edelleen yltyessä klo 14 aikoihin. Siioista ei ollut edelleenkään havaintoa. Siikojen heikkoa esiintymistä syksyn saapuessa on tullut mietittyä. Yksi teoria voisi olla se, että hyönteismaailman hiljentymisen myötä siiat keskittyvät syömisessään planktoniin.
Järvikalastus taitaa olla kohtapuolin ohitse tältä vuodelta. Vielä jos pystyisi syys-lokakuussa käymään järvellä kerran tai kaksi. Syksyllä on kuitenkin mahdollisuus kokea mahtavia hetkiä järvellä, kun sattuu olemaan lämmin ja tyyni iltapäivä. Silloin kuoriutuu vielä viimeisiä kaksisiipisiä ja kalat ovat aktiivisia vedenkalvoravinnon suhteen. Silloin on #24 F-fly perhon aika. Ja perukkeen kärkiosan vahvuus menee alle 0.10:n. Ensi viikonloppuna on tarkoitus suunnistaa Sallan suuntaan Naruskajoelle jonne seuramme järjestää 15 v. juhlareissun.

Ei kommentteja: