lauantai 11. huhtikuuta 2009

Hankikorreja etsimässä

Hankikorri aikuinen Kostonjoella 10.4.2009Kaksisiipinen

Ja niin koitti Pääsiäisen aika. Olin perhereissulle käymässä Taivalkoskella ja ajattelin samalla käydä katsomassa perinteiden mukaisesti kevään edistymistä Kostonjoen rannoilla. Hiihtelin rantatörmää ja etsin samalla merkkejä Hankikorreista. Mutta oli vielä aika hiljaista. Parin sadan metrin matkalla näin vain 10 aikuista korria hangella. Nymfejä ei näkynyt missään. Toki vesi ja lumitilanne oli semmoinen, että nymfeillä oli aika hankala päästä ryömimään rantatörmälle kuoriutumaan. Paras aika on vielä edessä Kostonjoella, ehkä viikon päästä voi olla jo täysi tohina päällä.
Ajatuksena oli kuvata videolle veden alta nymfien liikehdintää mutta se jäi nyt haaveeksi. Joitakin kuvia sain sentään otettua pokkarilla. Mielenkiintoisin seikka oli löytää aivan vesirajasta jään päältä tyhjiä vesiperhosen toukkien suojakoppia. En keksi tähän muuta järkevää selitystä kuin, että koskikara on sukeltanut niitä pohjasta ja kaivanut sitten toukan sieltä kopan suojasta jään päällä.
Muutaman Hankikorrin lisäksi löysin hangelta kaksi erilaista kaksisiipistä. Siinä kaikki tällä kertaa. Ensi viikolla on luvassa taas uutta ja mielenkiintoista tapahtumaan perhokalastusrintamalla mutta siitä sitten lisää myöhemmin.

Tyhjä suojakoppaLuonnon omaa taidetta

Ei kommentteja: