lauantai 1. elokuuta 2009

Kalastuskrapula

Pääsin käymään pikareissulla siikajärvellä. Sää ei ollut mitenkään hyvä ja kova tuuli vaikeutti kalastusta. Veden lämpötilakin oli 21 astetta. Kalastelin kolme pitkää laskua pitkin järveä ajoankkurin kanssa mutta ei mitään, ei edes tärppiä. Siinä vaiheessa tuli tunne, että nyt en jaksa enää ja lähdin kohti kotia. Jotenkin oli tyhjä olo edellisen Finnmarkin reissun jälkeen. Siellä kalaa tuli ihan hyvin ja kotijärvellä ei oikein mitään. Oli tullut aivan ilmiselvästi kalastuskrapula.
Edellisen kerran olen kokenut vastaavan vuonna 2000 Varzinan taimenleirin kalastuksen jälkeen. Silloin kalastuskrapula oli vielä pahempi. Ja sen vaikutus on vieläkin vahva. Sen jälkeen en ole taimenta kalastanut tosissaan kotipuolen vesistöissä. Se vaara näissä hyvin paikkojen kalastusreissuissa on.
No, aika parantaa kalastuskrapulankin. Toivottavasti. Sillä edessä on muutenkin paluu arkeen ja työelämän pariin, kun lomat on sitten pidetty tältä vuodelta. Toivottavasti tässä elo-lokakuussa pystyy vielä käymään hyvillä viikonloppureissuilla.

Ei kommentteja: