sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Siikakauden aloitus

Päätin lähteä lauantaina Siikajärvelle ensimmäistä kertaa tälle vuodelle vaikka olosuhteet olivat aika kurjat. Tuulta oli 8 m/s ja puuskissa yli 11 m/s, lisäksi luvassa oli sadekuuroja. Ilman lämpötila oli 7 astetta aamulla ja päivällä se nousi aina 10 asteeseen. Veden lämpötila oli 12 astetta. Kyllä vanha totuus pitää paikkansa eli ilman pitkiä kalsareita ja fleecepaitaa ei kannata lähteä kalalle ennen juhannusta. Niille oli käyttöä.
Järvellä ei ollut muita, kun saavuin paikalle. Ja en kyllä ihmettele että miksi. Tuuli oli todella hankala kalastuksen kannalta katsottuna ja suunta oli semmoinen, että järvellä ei ollut yhtään tyyntä aluetta. Menin tutuille paikoille odottamaan
kevätsurviaisten kuoritumisen alkua (yleensä se tapahtuu tähän aikaa kesäkuusta). Mutta ei niin mitään, yhtään päivänkorentoa ei näkynyt koko aikana. Ei myöskään muita hyönteisiä. Myös kalat olivat hukassa. Ilmeisesti aikainen lämpöaalto oli saanut ko. päivänkorennot jo kuoriutumaan aikaisemmin. Eli myöhästyin.
Jaksoin olla paikalla neljä tuntia. Sitten tuuli ja aallokko alkoi olla niin kovaa, että päätin lähteä pois. Lisäksi pieni lumikuuro myös lannisti kalastusta. Kyllä oli synkkä aloitus siikakaudelle, ei nykyäkään.

Ei kommentteja: