maanantai 21. kesäkuuta 2010

Siikajärvellä 19.6.

Seurasimme VM:n kanssa viikolla tarkkaan sääennustuksia ja huonolta näytti. Vielä perjantaina täsmäsää lupasi vesisadetta koko päiväksi ja tuulta vähintään 6 m/s. Päätimme kuitenkin perjantaina, että lähdemme katsomaan tilannetta järvellä.
Saavuttuamme järvelle 8:50 oli edessä positiivinen yllätys, tuulta ei ollut nimeksikään ja taivas oli sopivasti pilvinen. Lupia ostaessa näimme jo ensimmäiset tuikit järvellä. Suuntasimme tyynen alueen reunamille. Ja heti näkyi tuikkivia kaloja ympärillä. Hyönteistä oli paljon pinnalla ravinnoksi. Mutta tuska ei helpottanut, emergentit ja pinturit eivät kelvanneet ensinkään. Pian siirryin käyttämään nymfejä. Muutama heitto ja kala kiinni….muutaman sekunnin ajan. Seuraavan kahden tunnin aikana tapahtumia oli mukavasti. VM sai kaksi pienempää siikaa, jotka vapautettiin. Minulla oli kuusi tärppiä ja parin kalan menetys väsytyksessä. Lisäksi ylös tuli kaksi kirjoa.
Kahdentoista aikaa paikalle saapuivat Jukka ja Mikko. Pian Jukka saikin 45 cm siian pinturilla. Sen jälkeen hiljentyi, aktiivisia kaloja näyttäytyi pinnassa enää harvakseltaan. Vaihtelimme paikkoja mutta ilman tulosta. Kolmen jälkeen päätimme poistua paikalta. Onneksi emme luottaneet täysin säätiedotukseen vaan menimme paikalle. Pari tuntia oli todella mukavaa järvikalastusta. Tästä se kesä alkaa. Tai siis kääntyy syksyä kohti, sillä maanantaina 21.6. on kesäpäivän tasaus ja yöt alkavat pidentyä.

Ei kommentteja: