maanantai 5. heinäkuuta 2010

Seuran siikareissu 3.-4.7.

M.Lehtola väsyttelee siikaa.
Seuramme junnureissu järjestettiin läheiselle järvelle siiankalastuksen merkeissä. Reissu alkoi perjantaina mutta pääsin paikalle vasta lauantaina. Sääennustus piti paikkansa kun ajelin aamulla paikalle jo ennen klo kahdeksaa. Puolijoukkueteltasta kömpi unisen näköistä porukkaa ulos kun laitoin varusteita kuntoon.
Aamupäivällä aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja se teki kalastuksesta vaikeata, onneksi tuuli oli kuitenkin vähäistä. Muutamia kaloja kävi perhoissa kiinni ja pari tuli ylös asti seuran porukoilla. Jättiemergent oli päivän perho. Itsellä ei vain oikein onnistunut, sain kaksi nousua Lepakko –perhoon mutta ilman kunnollista tarttumista. Iltapäivällä tilanne parani ja kaloja saatiin useampia. Itsellä alkoi ”siikatatsi” löytyä ja sain perusnymfillä ylös 48 cm siian. Illalla tuli toinen hieman pienempi. Lisäksi oli joitakin karkuutuksia lyhyen väsytyksen jälkeen ja muutamia tärppejä.
Päivän aikana paikalla kävi noin 15 seuramme jäsentä ja saaliiksi tuli toistakymmentä siikaa (> 40 cm). Illalla olikin sitten siikasopan vuoro johon meni muutama kilo siikaa, perunoita ja sipulia.
Sunnuntaina heräilin seitsemän aikaan ja aamupalan jälkeen olosuhteet näyttivät niin hyviltä, että järvelle piti päästä. Toiset jatkoivat nukkumista. Puolituntia meni ettei näkynyt / kuulunut mitään. Sitten tuli lyhyt sadekuuro joka laukaisi tilanteen. Siian tulivat pinta-aktiivisiksi ja tuikkeja alkoi näkyä. Puolen tunnin aikana oli mukavasti tapahtumia. Sain ylös yhden 40 cm siian, neljä karkasi väsytyksen aikana ja muutama tärppi oli myös perhoisssa. Lisäksi yksi kirre katkoi sivutapsin. Perhoista toimivat jättiemergent ja lepakko. Myös nymfissä oli yksi tärppi. Muiden saapuessa paikalle alkoi aurinko paistaa ja samalla syönti loppui täysin. Siihen lopettelin kalastuksen.
Reissu oli oikein mukava ja siiankalastus oli jälleen todella hauskaa.

Ei kommentteja: