sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Siikajärven kauden aloitus

Vihdoin pääsin erinäisten sattumusten johdosta käymään kauden aloitusreissun siikajärvellä. Aurinko paistoi, tuulta oli juuri sopivasti ja kaikki kohdallaan. Pintaveden lämpötila oli 11 astetta. Olin järvellä 10.00-15.00. Kalastelin tutuilla alkukauden paikoilla ja etsin siikoja aikaisemmin keväällä toimineilla perhoilla. Olin järvellä aivan yksin pari tuntia, sitten paikalle saapuivat myös Jukka T. ja Mikko R. Sekä muutama tunnistamaton perhokalastaja.
Mutta ei mitään. En saanut mitään kontaktia siikoihin. Eivätkä myöskään Jukka ja Mikko. Ihmettelimme vaisuutta. Mutta tämmöistähän tämä on varsinkin alkukaudesta.
Näin kalastuksen aikana yhden tuikin. Pinnalla oli aika hiljaista hyönteismaailmankin suhteen, vain pieniä kaksisiipisiä kuoriutui vähäsen.
Ensi viikolla on ohjelmassa Pohjois-Suomen Erämessut Oulussa. Sen jälkeen viikko menee perhelomalla ja vasta kesäkuun puolivälissä pääsen seuraavan kerran käymään kalalla. Synkkää on....ei voi mitään. Perinteinen Tenon lohireissukin meni puihin tänä vuonna. Kesä on jo mennyt etukäteen vaikka ei ole edes kunnolla vielä alkanutkaan.

Ei kommentteja: