perjantai 27. marraskuuta 2009

Kuusi kuukautta aikaa

Se on siinä neljän vuoden säästämisen jälkeen. Saimme bookattua Markun kanssa reissun etelän lämpöön. Tarkoitus on suunnistaa Cuban vesille. Monet varoituksen sanat olen kuullut, kun aloimme suunnittelemaan reissua. Varoitus koski sitä, että tähän kalastuksen muotoon jää sitten koukkuun ja pahasti. Mutta nyt arpa on heitetty, katsotaan miten käy.
Se, että reissu on kohtuu kallis ei riitä. Lisäksi lähes kaikki varusteet pitää hankkia uudelleen. Vanhoista vavoista ei ole hyötyä tropiikin kalastuksessa. Yksikätisiä vapoja pitää hankkia luokkiin:8, 10 ja 12. Lisäksi jokaiseen luokkaan vielä varavavat. Keloista puhumattakaan. Lohikeloista ei löydy tarpeeksi jarrua noille kaloille (Tarpon). Siimoja on hankittu jo 9 kappaletta. Lisäksi fluorocarbon perukesiimoja, punottua pohjasiimaa jne. muita varusteita. Myös asusteet pitää miettiä uudelleen. Kotimaan paidoissa ja housuissa kun ei ole yleensä UV-suojausta nimeksikään.
Jos varusteet menevät uusiksi niin sama koskee myös perhoja. Pitää aloittaa tyhjistä rasioista. Mutta tämä kaikki on osa koko reissun viehätystä. Paljon valmistelua etukäteen ja tietojen keräilyä. Näin talviaika kuluu paremmin.

Ei kommentteja: