lauantai 4. heinäkuuta 2009

Kelluntarengaskausi on aloitettu


Sain puhuttua pikakäynnin siikajärvelle lauantaina. Ehtona oli, että takaisin pitää olla jo klo 14. Aamulla oli kello soimassa 6.30. Pikainen aamupala ja matka kohti siikajärveä. Olin pakannut kaikki valmiiksi autoon jo illalla. Kelluntarengas oli myös täytetty jo kotona valmiiksi jotta aikaa ei kuluisi turhaan siihen puuhaan järvellä. Ajattelin, että nyt on aika aloittaa kauden kelluntarengaskalastus. Sää ei ollut oikein otollinen, ajattelin kun saavuin järvelle. Lämmintä oli vain 7 astetta! Ja tuulta pohjoisesta.
Ei ollut sääskiä mutta ei myöskään mitään hyönteisiä järvellä. Polskiessa järvelle tuli heti sellainen tunne, että nyt alkaa tapahtumaan sillä kelluntarenkaasta kalastettaessa tuntuma ja fiilis on ihan eri luokkaa kuin venekalastuksessa. Kymmenen minuutin jälkeen tuli tärppi ja siikahan se siellä. Pian vapautin noin 40 cm siian, hyvin alkoi. Jatkoin kelluskelua ja pian oli pari tärppiä. Toista siikaa väsyttelin jonkin aikaa mutta se tippui sitten pois. Näin sen siian käyvän pinnassa ja sain heitettyä nymfit sopivalle etäisyydelle ja erittäin hitaasti otin siimaa sisään, välillä pysäyttäen. Tärppi oli erittäin varovainen, mutta niin vain siika ei pysynyt väkäsettömässä koukussa.
Pidin hetken taukoa ja jatkoin kalastusta keskellä järveä. Eikä aikaakaan kun tuli tukevan tuntuinen tärppi. Varovaisen väsyttelyn jälkeen haavitsin 45 cm pituisen siian. Perhona oli Ylämaan Zulu. Otin kalan mukaan, kun se ei oikein toipunut.
Sää alkoi huonontua ja kauden ensimmäinen kelluntarengassessio painoi jo jaloissa. Päätin lähteä pois kahden ja puolen tunnin kalastuksen jälkeen. Olin erittäin tyytyväinen lyhyen kalastuksen tapahtumiin.
Ensi viikolla on luvassa perhelomailua Etelä-Suomessa ja sitten lauantaina on Karsintakisa. Kisaan ei ole paineita sillä finaaliin ei ole enää mitään mahdollisuuksia. Ajattelin keskittyä kisassa kokeilemaan erilaisia tekniikoita.

1 kommentti:

Kerby kirjoitti...

Nice blog...

http://hotshorturl.com/wq34