tiistai 14. heinäkuuta 2009

Taivalkosken suunnalla


Sunnuntaina tuli pikalähtö Taivalkoskelle. Illalla tein pikaisen visiitin Kurtinjärvelle harjuksien toivossa. Mutta se reissu lopahti jo alkuunsa ukonilmaan ja rankkaan vesisateeseen. Vain muutamia särkiä kerkisin saada perholla ennen paluuta mökille.
Maanantaina suuntasin uusitulle (kunnostetulle) Kostonjoen yläjuoksun koskelle. Olin vieraillut siellä viimeksi kahdeksan vuotta sitten. Ja kovasti oli maisemat muuttuneet. Koski oli kunnostettu täysin uusiksi ja vanha uoma oli otettu käyttöön. Mielestäni kunnostuksen jälkeen koski näytti paljon paremmalta kuin aikaisemmin, uittoränninä. Kalat olivat vain tiukassa. Joitakin harjuksia sain ja yksi taimen veti tapsit poikki. Odotellaan vielä muutama vuosi ja sen jälkeen Kostonjoesta voi tulla erittäin hyvä kohde koillismaalla.
Siinä meni aamu- ja iltapäivä. Illalla suuntasimme Pekan kanssa Pärjänjoen suvantojaksolle. Tavoitteena oli etsiä siikoja. Ja tavoitteeksi se myös jäi. Pekka sai reissun ainoan kalan, 40 cm harjuksen pienen kosken niskalta. Suvantoalue oli täysin kuollut. Lisäksi vesisade sotki loppuillan kalastuskuviot. Tulipahan ainakin ulkoiltua ja rämmittyä sääskien syöttinä. Ehkä ensi vuonna juhannuksen aikaan siellä voisi vierailla uudelleen.
Nyt sitten jatkuu perhohuoneen remontti ja varusteiden pakkaus alkaa hiljalleen.

Ei kommentteja: