maanantai 23. kesäkuuta 2008

Tenolla 2008

Opastus Alakönkään särkille.
Näkymää Särkille.8 kg lohi työnnetään rannalle.
Vapa taipuu.

Näkymä Tana bru:lta ylävirtaan.
Alkukauden perho.

Pitkä matka, 745 km alkoi lauantaina 14. päivä. Perillä Nuorgamissa ja Lassen mökillä olin yhdeksän tunnin ajon jälkeen. Pikaisen rauhoittumisen jälkeen suuntasimme kalastamaan Alakönkään särkille. Vesitilanne ja sääolosuhteet olivat kohtuullisen hyvät. Luottavaisin mielin aloimme kalastamaan. Paikalla vain muutama tuttu Pattijoen suunnalta. Ensimmäisen luvan aikana oli hiljaista. Kalastimme 24 tunnin aikana 14 tuntia. Ainoa kala oli Lassen saama 2 kg titti.
Rauhoituksen jälkeen lähdimme uudellee Siirin suuntaan ja oli ylläty, että luvan alkaessa siellä ei ollut muita kalastajia. Vasta yöllä alkoi sinne saapua hieman enemmän porukkaa. Koko lupa meni sitten tyhjää pyytäessä. Joensuun suunnalta tullut kalastaja sai kuitenkin noin 8 kg lohen, siinä kaikki.
Kolmas lupa meni samoissa merkeissä, yhtä tyhjän kanssa. Ei sitten mitään tapahtumia. Porukkaa oli edelleen todella vähän ajankohtaan nähden. Yleensä Siirin ringissä on ollut 10-20 henkeä juhannuksen alusviikolla mutta nyt siellä oli maksimissaan 5 henkeä. Tämäkin kertoo sen, että kalan tulo oli aika heikkoa kyseisenä ajankohtana tänä vuonna.
Kalaa näkyi nousevan jonkun verran mutta perhot eivät kelvanneet. Siimoja ja perhoja ttuli kokeiltua monenlaisia, mutta ilman tulosta. Ei ollut teno suosiollinen minulle tänäkään vuonna….
Kalastin vain kolme lupaa tällä kertaa. Ja tietysti muutama päivä sen jälkeen, juhannuksena alkoi sitten tulemaan viestejä puhelimeen että nousu on alkanut kunnolla. Väärä aika ja väärä paikka.
2 kommenttia:

Pauli Salmela kirjoitti...

Hiljaiselta näemmä vaikutti. Heinäkuussa pitäisi suunnata heinäkuussa Yläkönkään alueelle viikoksi. Eiköhän kalaa joessa jo silloin ole...(vaan tuskin rannalla)

Kirjoittele lisää noista siiankalastusreissuista. Ovat mukavaa luettavaa!

M kirjoitti...

Tosiaan oli aika heikkoa Tenolla...Heinäkuussa pitäisi olla paremmat mahdollisuudet.
Siikajutut jatkuvat kunhan tässä pääsee kalastelemaan.